Магазин професійної моторної техніки "Добрий господар" є офіційним дилером продукції ТМ STIHL в Рівному та Рівненській області

Самокат чи велосипед? Що краще вибрати для пересування

Люди постійно користуються різним транспортом, щоб дістатись куди потрібно. В холодну пору року, звісно, ідеально підходять автомобілі або громадський транспорт, а от в міжсезоння та влітку хочеться більше часу проводити на свіжому повітрі. Саме тоді на допомогу приходять самокати та велосипеди. Актуальним питанням залишається, що саме купити для повсякденного використання.

Дитячі самокати у Рівному

ВЕЛОСИПЕД VS САМОКАТ: ЩО ОБРАТИ ДОРОСЛОМУ

Якщо велосипеди були популярні завжди і люди їздили на них з малечку і аж до старості, то з самокатами ситуація дещо інша. Ще буквально декілька років тому цей вид транспорту призначався для дітей та їхніх розваг, але аж ніяк не виступав у ролі пристрою для повноцінного пересування містом, особливо для дорослих. Зараз все змінилось, і самокати почали активно замінювати велосипеди та навіть в деяких випадках автомобілі. Наприклад, магазин самокатів у Рівному пропонує дуже багато моделей від стандартних до електричних на акумуляторі. Залишається лише визначитись та вибрати на чому хочеться їздити: самокат чи велосипед?

САМОКАТИ

Спочатку поговоримо про переваги самокатів. Перелік найголовніших:

  • Компактність (значно менші за велосипеди).
  • Мобільність (складаються і легко переносяться).
  • Легко освоїти навики їзди.
  • Не вимагають обслуговування.
  • Доступні за ціною. 
  • Швидкі та маневрені.

Самокати підходять для повноцінного пересування містом і для розваг. Цей вид транспорту може розігнатись на велику швидкість (те ж саме стосується і електричних моделей, які здатні їхати до 15 км/год). Якщо людина живе в невеликому місті, то самокат ідеально підійде, щоб швидко дістатись до роботи чи навчання без заторів і перешкод. Окрім цього, самокати не вимагають ремонту чи обслуговування. Іноді потрібно буде поміняти якусь дрібну деталь, але це буде нескладно й недорого.

Недоліки в цього вида транспорта також є. Він не призначений для пересування поганими дорогами та не є зовсім безпечним. Існує досить багато випадків, коли водій або пішохід травмувались, але ця проблема більше стосується електричних самокатів, а не звичайних.

ВЕЛОСИПЕДИ

До велосипедів люди більше звикли, і вони мають низку своїх переваг:

  • Велика швидкість, іноді навіть до 40 км/год.
  • Хороша прохідність нерівними й поганими дорогами завдяки колесам великого розміру.
  • Легко керувати.
  • Можливість їхати з пасажиром або із багажем.
  • Наявність сидіння (водій менше втомлюється).

Загалом, велосипеди користується великою популярністю, бо до них всі звикли. Цей вид транспорту ідеально підходить для поїздок за містом поганою дорогою, хоча містом ним так само зручно їхати.

Щоб вибрати ідеальний транспорт для себе, потрібно врахувати, де ви плануєте на ньому їздити й на які відстані. Для пересування виключно містом підійдуть самокати, а особливо електричні моделі. Якщо потрібен більш універсальний транспорт для поїздок за місто – краще придбати велосипед. Щоб ознайомитись із різними моделями, пропонуємо переглянути каталог Алло ЮА у Рівному. Там будь-який покупець зможе підібрати товар під свої уподобання. Крім цього в магазині забезпечать зручний спосіб доставки та оплати.

 

Магазин "Добрий господар" - офіційний дилер продукції ТМ STIHL
x