PST Україна – послуги митного брокера | Рівне

Особливості доставки товарів з Китаю. Питання-відповіді

Як вигідно доставити товар з Китаю в Україну? Це питання ставить собі кожен підприємець – і початківець, і той, хто успішно працює з Піднебесною. Зібрали найактуальніші питання про доставку з Піднебесної та відповіді експертів на них.  

АВІАДОСТАВКА АБО МОРСЬКА ДОСТАВКА – ЩО ОБРАТИ?

Доставка товарів з Китаю в Україну сьогодні здійснюється двома основними видами перевезень – авіадоставка та доставка морем.

Доставка товарів з Китаю в Україну

Вибір залежить від вашого типу бізнесу, виду товару та термінів, що ви готові чекати. Наведемо приклади. Якщо у вас великий бізнес з продажу екзотичних фруктів або одягу, то вам більше підходить авіадоставка. У ній перевага у часі – доставка до 10 днів, а інколи, в залежності від тип у авіакомпанії, 3-5 днів. Тобто час грає на користь підприємця. Авіадоставка також підходить, коли ваш великій бізнес починає співпрацювати з новим постачальником, і ви замовили пробну невелику партію товару.

Морська доставка прекрасно підходить для малого та середнього бізнесу. Морем можна доставити практично все, навіть нафтову платформу. Перевезення у морських контейнерах є універсальнім – тут немає обмежень в об’ємі та вазі вантажа. Якщо потрібно перевезти велику оптову партію товару або негабарит, - то краще зробити це морем.

Проте доставку морем потрібно чекати 55-60 днів. Якщо підприємець правильно організував замовлення, то час грає на користь. Якщо товар потрібен до Нового року, то краще зробити замовлення у вересні.  

Зазначимо, що сьогодні все більше представників великого бізнесу везуть морем. Це економічно вигідно для бізнесу.

Як бачите, ідеальної доставки не існує. Краще підбирати її до особливостей свого бізнесу.      

ЧИ МОЖЛИВО ЗЕКОНОМИТИ?

Так, мова про збірні вантажі. Вони користуються шаленим попитом у підприємців. Їх суть у тому, що товар від різних замовників поєднують в одному контейнері. Це суттєво здешевлює вартість доставки, бо підприємець оплачує тільки місце у контейнері, що займає його товар. Тобто він не платить за «повітря» у ящику.

Збірні вантажі – це вихід, коли потрібно доставити невелику партію товару. Але формування збірного контейнеру можливо тільки з товаром з тривалим терміном зберігання. А ще, коли клієнт готовий чекати повного завантаження (це може зайняти до місяця).

СКІЛЬКИ КОШТУЄ ДОСТАВКА З КИТАЮ В УКРАЇНУ?

Кожен підприємець прагне одразу дізнатися вартість доставки. Багато сайтів пропонують онлайн калькулятори для розрахунку. Але це не більше, ніж маркетинговий хід. Щоб реально розрахувати ціну доставки потрібно урахувати багато факторів: габарити вантажу (вага, обсяг в кубічних метрах), зберігання, завантаження на судно, розвантаження в Україні, митне оформлення, транспортування до замовника.

Визначити остаточну вартість доставки зможе менеджер транспортної компанії. Компанія M3Cargo робить для кожного замовлення індивідуальний розрахунок. Це дозволяє точно та коректно сформувати вартість доставки.     

«ДЕ ЗНАХОДИТЬСЯ МІЙ ВАНТАЖ»?

Сучасні транспорті компанії мають системи для відслідковування вантажу. Тобто в режимі реального часу ви будете знати, де знаходиться ваш товар.

ЯК ВІЙНА ВПЛИНУЛА НА ПЕРЕВЕЗЕННЯ З КИТАЮ?

В перші дні повномасштабного вторгнення перевезення зупинилися. Робота цивільної авіації знаходиться на паузі, українські порти заблоковані, залізна дорога стала недоступною. З часом змогли відновити роботу професійні компанії, що багато років працюють у сфері логістики, як наприклад M3Cargo. 

 

PST Україна – MD-Office – автоматизована система митного оформлення вантажів | Рівне
x