Гранат, виробник бетонної продукції | Рівне

Як підібрати якісний велосипед?

Якщо вам набридло витрачати час у заторах, саме час пересідати на більш екологічний і компактний вид транспорту. Сьогодні високий попит мають велосипеди Німеччини в Сумах, адже вони безпечні для довкілля і легко проїжджають там, де не можна проїхати автівкою. Про особливості сучасних велобайків та параметри, що впливають на їхню функціональність, детально розповідаємо в статті.

Як підібрати якісний велосипед?

ВИДИ ВЕЛОСИПЕДІВ

Ринок велобайків завжди був досить великий, а зі зростанням попиту на двоколісний транспорт виробники стали ще частіше оновлювати модельні ряди роверів. На сьогодні існують такі основні типи велосипедів залежно від стилю катання:

  • міські — підходять для катання рівними асфальтованими дорогами, проте не призначені для слизьких доріг. Вони призначені для тривалого пересування, тож влаштовані так, щоб під час їзди велосипедист не відчував напруження в спині. Існують міські велосипеди-трансформери, що легко складаються до розмірів колеса і зручно транспортуються;
  • шосейні — мають полегшену раму, особливу конструкцію керма та неширокі шини, завдяки чому можуть розвивати високу швидкість. Проте подібні моделі ідеальні лише для абсолютно рівних доріг. Вони дуже чутливі до вибоїн чи горбків на шляху, а ремонт такого ровера обійдеться недешево;
  • гірські — не підходять для міста, проте ідеально себе зарекомендувати під час катання по гірській місцевості. Аби велобайк був здатен витримувати значні навантаження, він має особливу укріплену конструкцію, потужно амортизацію та широкі шини;
  • гібридні — поєднали в собі найкращі характеристики двох попередніх різновидів, завдяки чому непогано себе демонструють як на міських дорогах, так і на заміських ділянках. Такі ровери найкраще підходять для велосипедного туризму, більшість моделей оснащені додатковими кріпленнями для габаритного багажу;
  • двопідвісні — відносно новий різновид роверів. Такі велосипеди відрізняються будовою рами та наявністю задньої амортизації. Це найдорожчий варіант з усіх, проте така вартість виправдана найкращою керованістю та прохідністю в різних умовах.

Очевидно, це далеко не всі види велобайків. Проте саме вони є найбільш універсальними та затребуваними серед більшості велосипедистів.

ЩО ВРАХУВАТИ ЗА ВИБОРУ ВЕЛОСИПЕДУ?

Якщо ви вперше вибираєте велобайк, рекомендуємо ретельно вивчити особливості різних конструкцій та звертати увагу на важливі параметри. Насамперед визначіться з матеріалом рами:

  • сталь — використовується переважно на недорогих моделях. Матеріал достатньо легкий і гнучкий, не дуже чутливий до механічних пошкоджень чи вібрацій під час катання;
  • алюміній — легкий матеріал, який надійно захищений від іржі. Алюмінієва рама забезпечує жорсткість конструкції під час їзди, що підвищує якість катання;
  • карбон — байки з такою рамою коштують недешево, проте це найкращий варіант, особливо для катання по непересіченій місцевості. Карбон дуже міцний, тож його практично неможливо зламати чи пошкодити.

Також важливим параметром є тип гальм. Обідні гальма — найпоширеніший варіант. Вони практично не гріються, проте дуже чутливі до бруду, тож потребують додаткового очищення та погано підходять для заміських доріг. Дисковий тип забезпечує легке і плавне гальмування, практично нечутливий до бруду та достатньо потужний. Проте моделі з дисковими гальмами рідко вибирають новачки через їхню вартість.

Діаметр коліс слід вибирати залежно від призначення велобайка. Наприклад, 28-дюймові колеса встановлюються переважно на гірські чи гібридні моделі, 20-дюймові — на дитячі, складні та трюкові. Універсальним вважається діаметр 26 дюймів. Він чудово підходить для міських поїздок.

Якщо ви вперше вибираєте велобайк

Щоб сповна насолодитися катанням на велобайку, варто вибирати лише якісні моделі. Зважайте на призначення велосипеда та технічні параметри — і тоді ніколи не пошкодуєте про вибір.

Матеріал підготували за підтримки маркетплейса Zakupka.com.

 

Гранат – виробник будівельних бетонних блоків, газоблоків, бруківки | Рівне
x