АБН ЦЕНТР (ABN CENTER) – купити робочі рукавиці оптом | Рівне

Що таке державні закупівлі

Сьогодні тендери на державні закупівлі проводять в електронному форматі через систему Прозорро. Українська універсальна біржа tender.uub.com.ua надає можливість зареєструватися та брати участь в аукціонах. Для того, щоб здобути перемогу, потрібно знати всі нюанси і розуміти, що таке "державні закупівлі" і для чого вони потрібні.

Українська універсальна біржа - офіційний майданчик електронної системи Прозоро

ДЕРЖАВНІ ЗАКУПІВЛІ: ЩО ЦЕ, ОСОБЛИВОСТІ

Це частина вироблених товарів і послуг, які закуповує уряд і державні підприємства, організації, установи за рахунок державного бюджету. Вони необхідні для того, щоб забезпечити їх усім необхідним на користь громадян країни і, звичайно ж, для потреб державних органів. До об’єктів закупівлі можна віднести обладнання, озброєння, продовольства, придбання дрібних елементів: паперів, записників і т.д. Здійснення такої діяльності регулюється законодавством України та суворо прописано.

Законодавство допомагає регулювати відносини у сфері закупівель задля досягнення високої ефективності роботи органів, підприємств та організацій. Система Прозорро була розроблена для того, щоб забезпечити публічність та безпеку проведення торгів. Оскільки корупцію подолати складно, ця система стала ідеальним рішенням.

ПРОЗОРРО: ОСОБЛИВОСТІ РЕСУРСУ

Система розроблена за ініціативою держави, державних органів, організацій, підприємств, підприємців з метою забезпечення правильності та безпеки проведення торгів. До переваг системи можна віднести:

  • анонімність кожного учасника протягом усього процесу аукціону;
  • простоту використання ресурсу;
  • доступ до інформації про аукціони, що пройшли або актуальні в певний момент;
  • рівність шансів на перемогу.

Система Прозорро розроблена таким чином, що перемогу здобуває той учасник, який запропонує найменшу ціну на свої товари чи послуги. Так вирівнюються шанси кожного, хто бажає взяти участь в аукціоні. Для того, щоб отримати доступ до торгів, необхідно зареєструватися на одному з майданчиків, які працюють за єдиним прайсом. Після реєстрації користувач потрапляє до бази, розробленої на платформі, і може брати участь у тендері.

Замовник оформляє заявку, де вказує назву закупівлі, особливості угоди та вартість, прийнятну для нього. Після цього учасникам надходить сповіщення про початок тендеру. Потрібно увійти в профіль і, якщо угода зацікавила, якнайшвидше надіслати пропозицію у відповідь. Що більше учасників тендеру, то більша економія коштів платників податків. Важливо, що всі користувачі залишаються повністю анонімними, а значить, держава і сам покупець не можуть вплинути на результати торгів. 

За наявності помилок або невідповідності вимогам замовника заявку можуть відхилити. Перед участю у тендері на державну закупівлю обов'язково слід вивчити нюанси процесу у законі "Про тендерні закупівлі".
 

АБН ЦЕНТР (ABN CENTER) – купити герметики, робочі перчатки, батарейки | Рівне
x