Магазин професійної моторної техніки "Добрий господар" є офіційним дилером продукції ТМ STIHL в Рівному та Рівненській області

Рівненські школярі передали смаколики щастя нашим воїнам на Донбас

Школярі Рівного через волонтерів передали українським військовим малюнки, вітання з Великоднем та різноманітні ласощі власного виробництва. На скільки такі подарунки важливі для наших військових та, власне, дітей далі.

Дитячі листівки для захисників України

ВЕЛИКОДНЯ ІНІЦІАТИВА В ШКОЛАХ РІВНОГО

Відсвяткувати "Великдень разом" із нашими захисниками на Сході – таку ідею учнями запропонували рівненські волонтери. До акції долучилися не лише школярі, а і їхні батьки та самі освітяни. 

"Акція проходить вдруге поспіль. Діти, їхні батьки та вчителі радо підтримують подібну ініціативу. Цього річ ми навіть не очікували, що долучиться така кількість людей. Це надзвичайно приємно і важливо, адже ми показуємо, що наших захисників  цінують та чекають їхнього повернення додому. Таким чином ми намагаємося їх підтримати," - розповідає ініціаторка Олена Медвєдєва.

Листи до воїнів на Донбас

Загалом у 30-ти навчальних закладах Рівного упродовж кількох тижнів у вестибюлях стояли бокси і всі бажаючі мали змогу лишити свої творчі доробки.  Для дітей це соціально важливий проект, тому що дає змогу долучитися до загальнодержавних важливих справ та показати власні емоції, -  розповідає психологиня, експертка артпсихології Вікторія Назаревич.

УРОКИ ЛЮДЯНОСТІ ДЛЯ РІВНЕНСЬКИХ ШКОЛЯРІВ

Дитячі малюнки та вітання з Великоднем"Ці уроки людяності дуже важливі саме в дитячому та підлітковому віці, бо саме тоді формується глибинне відчуття людяності, яке надалі допоможе дорослій людині змінювати навколишній світ та розуміти себе як певного творця цього світу, - наголошує експертка артпсихології. - Подібні акції - корисний процес для дітей, бо він швидко залучає молодих людей до загальнодержавних справ і дає розуміння філософських питань буття та важливості миру. Подібною діяльністю діти демонструють свою відповідальність, оскільки вони роблять щось більше, ніж просто для себе. Такі акції забезпечують маленький всесвіт малечі новим вектором розуміння реальності, тому що життя, це дещо більше, ніж власні потреби."

Ініціатором збору малюнків стала засновниця ГО "Центр креативу" Олена Медвєдєва, а ось реалізувати його стало можливим завдяки старанням волонтерів Руслана Цикалюка та Віктора Федорова та Євгенія Кривобока. Ці люди довезли всі дитячі творіння до місця призначення – на Схід України. Спільними зусиллями з Великодніми святами вдалося привітати наших бійців 128 бригади, айдарівнців, бійців Правого сектору, працівників медичного управління, які зараз боронять нашу державу в Мар’янці, поблизу Волновахи, в Старогнатівці та Павлополі. Волонтери наголошують, що для наших військових дитячі малюнки та листи мають надзвичайно важливе значення.

НАШИХ ЗАХИСНИКІВ  ЦІНУЮТЬ ТА ЧЕКАЮТЬ ПОВЕРНЕННЯ ДОДОМУ

"Хлопці завжди радіють коли ми приїжджаємо з допомогою, з особливим трепетом чекають дитячі малюнки та листи,  - розповідає Віктор Федоров. - Вони щиро плачуть коли їх читають. Всі творчі роботи малечі висять у наших бійців на стінах, або вони їх завжди носять з собою."Малюнки з Великоднем для військових

З свого боку психологиня Вікторія Назаревич додає, що подібні дитячі вітання допомагають нашим бійцям відчути власну потрібність та значущість,  завдяки чому захисники витримують колосальне психологічне та фізичне навантаження: 
"Отримання дитячих малюнків, листів та смаколиків дає можливість відчути нашим військовим приналежність до чогось домашнього, рідного, духовного, - розповідає Вікторія Назаревич. - Це розуміння того, що їх цінують, підтримують, турбуються, що їхня діяльність важлива та корисна для кожного жителя у цій країні. Саме це внутрішнє відчуття і допомагає людині, у даному випадку нашим бійцям, вижити в найскрутніших ситуаціях, витримати стрес та напругу, якої на війні вдосталь."

Школи Рівного долучилися до акції "Великдень разом"Цьогорічними учасниками благодійного проєкту "Великдень разом" стали учні, батьки та вчителі  наступних закладів освіти Рівного: ЗОШ № 23, 13, 4, 20, 9, 10, 16, 28, 26, НВК № 19, НВК №17, НВК №14, ЗОШ № 18, 1 ім. В. Короленка, 27, 3, 6, 11, 24, 5 ім. О. Борисенка, 22, 8, 27, 25, СпШ № 15, Квасилівського НВК "Школа-ліцей", НВК 12, Рівненського академічного ліцею "Престиж", Християнської школи "Світогляд", Рівненській гімназії "Гармонія", Рівненського економіко-правового ліцею, Рівненського НВК "Колегіум", Рівненської спеціалізованої школи I-III ступенів "Центр надії", Рівненської гуманітарної гімназії.

АвторКсенія Мостова

 

Магазин "Добрий господар" - офіційний дилер продукції ТМ STIHL
x