Магазин професійної моторної техніки "БОБЕР" є офіційним дилером продукції ТМ STIHL в Рівному та Рівненській області

Як доглядати за акумулятором у смартфоні?

новий акумулятор для Meizu

При виборі нового телефону час автономної роботи є однією з найважливіших характеристик практично для кожного користувача. Це функція, яка робить пристрій по-справжньому мобільним. Звісно, телефон можна заряджати «на ходу», наприклад, за допомогою повербанка, але це альтернатива, яка іноді є незручним рішенням.

Оскільки ми використовуємо смартфони не тільки для здійснення телефонних дзвінків або надсилання SMS, вони також слугують фотоапаратом, відеокамерою, GPS-навігатором, то їм потрібно більше енергії, ніж «стародавнім» пристроям. Таким чином, смартфони, оснащені літій-іонними (Li-Ion) або літій-полімерними (Li-Pol) батареями, мають більшу ємність порівняно з їхніми нікелевими попередниками.

ЯК ЧАСТО ПОТРІБНО ЗАРЯДЖАТИ АКУМУЛЯТОР?

Так часто, як можливо. Це може звучати як дурниця, але сучасні батареї працюють зовсім за іншим принципом, ніж нікель-металогідридні попередники. Раніше бажано було час від часу повністю розряджати батарею, щоб підтримувати її ємність. Однак з появою нових літій-іонних акумуляторів, які найчастіше використовуються в смартфонах, це правило більше не діє. Новий тип елементів не переносить тривалих зарядних циклів, ба більше, глибокі розряди знижують термін його служби. Тому частіше підключайте СЗП і тримайте рівень заряду в межах 20-95%.

Якщо ви придбали новий акумулятор для Meizu за посиланням https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/meizu і помітили, що він не має очікуваної ємності після першої зарядки, не панікуйте. Це абсолютно стандартне явище. Літієвий накопичувач досягне повної ємності лише приблизно після 3-го заряду.

НЕ ЗАЛИШАЙТЕ АКУМУЛЯТОР РОЗРЯДЖЕНИМ ЗАНАДТО ДОВГО

Якщо ви знаєте, що якийсь час не будете користуватися смартфоном, не залишайте його повністю розрядженим. Акумулятор може остаточно втратити свою працездатність. Тому, якщо ви плануєте відправити телефон на зберігання, то зарядіть його до 50%. Це ідеальне значення для підтримки його працездатності.

ТЕПЛО - ВБИВЦЯ БАТАРЕЇ

Акумулятор погано переносить перегрів, і що більше ви піддаєте його впливу високих температур, то швидше втрачається його ємність. За можливості уникайте використання бездротової зарядки. Це може здатися зручним і ефективним рішенням, але індукційні зарядні пристрої виділяють багато тепла, що є досить серйозною проблемою для акумулятора.

 

Магазин електроінструментів "БОБЕР" - офіційний дилер продукції ТМ STIHL
x