АБН ЦЕНТР (ABN CENTER) – купити робочі рукавиці оптом | Рівне

Як вибрати миючий засіб для пральної машини?

Вибираємо засіб прання білизни

Пральні машини спростили процес отримання чистих речей. В сучасній автоматичній пральній машині можна прати практично все. Вироби з тонких тканин, які вимагають дбайливого ставлення, верхній одяг (кеди, кепки, кросівки, куртки), ковдри, дитячі іграшки, рюкзаки. Щоб не наробити помилок та не зіпсувати речі, важливо вибрати правильний миючий засіб: тоді якісне прання гарантовано.

ВИБІР МИЮЧИХ ЗАСОБІВ ДЛЯ ПРАЛЬНОЇ МАШИНИ

Для забезпечення найкращого прання, перед тим як вибрати відповідний засіб, потрібно звернути увагу на тип тканини, ступінь забруднення білизни, оптимальну комбінацію температури й кількості води, часу та швидкості віджиму.

При виборі засобу для прання необхідно уважно вивчити інформацію на упаковці. На перших позиціях знаходиться така абревіатура, як ПАР (речовини поверхнево-активної дії). На них заснований принцип дії будь-якого миючого засобу. ПАР добре з'єднуються з забрудненнями, особливо з жирами та вимивають їх з білизни. Саме тому ці речовини є основним компонентом будь-якого засобу для прання. Винятком з цього є тільки біопорошки, а також ті засоби, що призначені для прання речей, які відносяться до категорії дитячих.

Пральні машини спростили процес пранняУніверсальні миючі засоби містять відбілювачі та оптичні освітлювачі, щоб забезпечити найкращий ефект відбілювання.

Їх не можна використовувати для прання кольорової білизни, тому що речі потьмяніють та не збережуть свою яскравість. Для прання забарвлених речей необхідно користуватися засобами Color – вони містять інгібітори, які запобігають передачі кольору від одного текстильного виробу до іншого.

Речі з високим вмістом вовни краще прати у режимі "Вовна" – ідеально дбайливе прання при низькій температурі води без віджиму, та купувати для них спеціальні засоби. Миючі засоби для вовни містять м'які ПАР. Крім того, завдяки низькому pH можна уникнути збивання вовни в повсть. Якщо речі мають змішаний склад (вовни меньше 40%), тоді їх можна прати разом з іншим одягом звичайними засобами.

В наш час більшість засобів для прання призначені для оптимальної дії в холодній та теплій воді. Крім того, багато тканин довше служать, якщо не піддаються зайвому нагріванню. На плями краще попередньо нанести засіб для виведення плям або просто рідкий засіб для прання, обережно втерти у забруднене місце та залишити на кілька хвилин.

Засоби для прання треба використовувати в тій кількості, яка рекомендована в інструкції. Витрата різних миючих засобів помітно відрізняється одна від одної, тому важливо точно дотримуватися обсягів кожного конкретного засобу, щоб не перебільшити його кількість. Якщо перевищити дозу, рештки миючого засобу залишаться у тканини, тому буде потрібне додаткове виполіскування.

Основний засіб для прання білизни - пральний порошок

Якщо у вас чутлива або схильна до алергії шкіра, потрібно випробувати спеціально розробленні натуральні засоби для прання без аромату та барвників.

Не варто використовувати засоби, призначені для ручного прання в машинках. Вони призводять до підвищеного піноутворення. Результатом такого прання стане калюжа води під машинкою, бо зайва піна буде вихлюпуватися з технологічного отвору.

ПОРОШОК, ГЕЛЬ АБО ТАБЛЕТКИ?

У кожного засобу є як плюси, так і мінуси. При виборі треба виходити з того, що переш, кількість, ступень забруднення.

Головне правило при використанні прального порошку: обов'язково насипати його в мірну склянку, що б не помилитися з дозою. Істотний недолік порошку – сипучість. Його легко розсипати, а дрібний пил, який піднімається при засипанні порошку в лоток пральної машини, здатен викликати роздратування у чутливих людей. Інший його мінус: деякі машини не здатні змити залишки порошку повністю з лотка. У гіршому випадку частина гранул не виполіскується з тканини. Якщо таке трапляється необхідно або поміняти порошок, або попередньо розчиняти його.

Сучасний засіб прання білизни - гель для прання

Оптимальний засіб для прання білизни - таблетки для прання

 

Гель для прання та миючі рідини позбавлені цих недоліків, краще виполікуються та мають збільшену концентрацію активних речовин. Їх теж треба дозувати мірною склянкою. Остання доза гелю легко виллється з флакона, якщо додати в нього трохи води – вистачить ще на одне прання.

Таблетку для прання зручно кинути прямо в машинку, але не можна робити це мокрими руками: пральний засіб почне танути завчасно. Недолік цього засобу у тому, що дозу не можна зменшити, якщо наприклад треба випрати з неповним завантаженням пральної машини. Крім того таблетки на 25-30% дорожче за гель.

 

ПРАННЯ – КОРИСНІ ПОРАДИ

Перед пранням слід перевірити кишені, розправити манжети та коміри, застебнути блискавки та кнопки, зав'язати мотузки та стрічки, розстебнути ґудзики. Вивернути лицьовим боком всередину, а внутрішнім назовні брюки, спідниці, шкарпетки, одяг з трикотажу або махрової тканини.

Щоб попередити ймовірність того, що фарба зійде з тканини на інші речі, потрібно намочити кінчик виробу та віджати в білій ганчірці, або використовувати спеціальні серветки (так звані "пастки кольору").

ПАР (речовини поверхнево-активної дії)

При пранні білизни з бавовни повним завантаженням вважається повністю заповнений, але не напханий цілком барабан, при пранні виробів з синтетики – наполовину заповнений барабан, а при пранні речей з вовни – барабан має бути наповнений на третину.

Дрібні речі треба прати з дрібними, великі з великими – цей захід позбавить барабан від можливого дисбалансу та допоможе уникнути зайвої вібрації.

При пранні комплектів постільної білизни необхідно застібати ґудзики на підковдрі, щоб всередину неї не забивалися дрібні предмети.

Штори з мережива та інші тканини, що вимагають особливо дбайливого ставлення, можна сміливо прати у пральній машині, якщо барабан буде помітно недовантаженим.

Як не зіпсувати одяг при пранні

Дрібні речі та одяг з великою кількістю фурнітури треба класти в спеціальні мішечки для прання.

Речі, які мають елементи з тонкого мережива, вишивку, або велику кількість декоративних прикрас (стрази, паєтки, блискитки), не можна віджимати.

Якщо одяг після прання стає жорстким та грубим, необхідно прати його з кондиціонером. Це особливо корисно у тому випадку, коли вода, що використовується для прання досить жорстка та хімічно оброблена.

 

АБН ЦЕНТР (ABN CENTER) – купити герметики, робочі перчатки, батарейки | Рівне
x