Магазин професійної моторної техніки "Добрий господар" є офіційним дилером продукції ТМ STIHL в Рівному та Рівненській області

Алея кованих скульптур – унікальна окраса Рівного

Ковані скульптури Лебединки в Рівному

Серцем та душею Рівного є Лебедине озеро – одне з найулюбленіших місць для відпочинку, яке приваблює мешканців і гостей міста тишею та спокоєм. У різні часи парк мав офіційну назву Молодіжний, Комсомольський та парк Молоді. Але рівняни завжди називали це місце відпочинку "Лебединкою". З’явилась ця назва тому, що на невеличкому парковому озері у теплу пору завжди плавали лебеді. З великим задоволенням компаніями та цілими родинами містяни проводять час біля води, насолоджуються прохолодою під розлогими вербами, милуються лебедями.

КОВАНІ СКУЛЬПТУРИ ЛЕБЕДИНКИ

Сьогодні – це також, одне з найбільш романтичних місць у Рівному. У 2012 році у парку встановили оригінальні металеві композиції: "Закохані лебеді" та "Весільна карета" у вигляді серця. Тепер вони є пам'ятними місцями зустрічі закоханих та весільних фотосесій для молодят.

В травні 2014 року на День матері з появою "Диво–Даринки" започатковано створення Алеї кованих скульптур. Рівненські ковалі спільно з майстрами українського та світового ковальства створили неймовірні твори мистецтва. Казкові та кумедні, замисленні та абстрактні – композиції, що зображають людські цінності в сюрреалістичному стилі:

Кована скульптура "Даринка" у Рівному

"Даринка" – у її волосся вплетені півсотні прикрас, що символізує природу, яка дає людям свої дари.

Карусель "Дитячі пустощі" – нагорі композиції крилаті хлопчик та дівчинка тримаються за яблуко.

"Металеве Серце" – велике серце, яке прикрашає сорок одне невелике серце, виконане у різних ковальських техніках.

Металеве серце - скульптура на Лебединому озері

"Пожежник–рятувальник" – пожежний з врятованою дитиною.

"Життєві цінності" – велетенські долоні, з яких проростає символічне дерево, на якому є сім головних цінностей: любов, духовність, мир, милосердя, час, достаток та сім’я. 

"Життєві цінності" – велетенські долоні у парку в Рівному

"Мова риб" – риби мовчать. Тому це символ дії, праці, творіння.  

"Театру абсурду" – химерного вигляду балерина, яка керує масками-емоціями.

У вихідні та святкові дні на Лебединці завжди людноПомилуватися фігурами можуть усі охочі. До того ж, в переддень щорічного фестивалю ковальського мистецтва "Металеве серце", алея кожного року поповнюється новою скульптурою.

Поруч з парком знаходиться Рівненський краєзнавчий музей, якій розташований у приміщенні колишньої гімназії. У 22 залах двоповерхового будинку розмістили експозицію, яка представляє найкращі колекції пам'яток природи, історії, культури та мистецтва краю.

Також біля парку Молоді на площі Короленка встановлено пам'ятник "Загиблим у локальних війнах" (воїнам-афганцям). Пам'ятний знак виготовлений у вигляді орла з підбитим крилом, який падає у щілину.

У вихідні та святкові дні на Лебединці часто влаштовують виставки, концерти, майстер-класи, різні мистецьки заходи, одним з яких є етнографічне свято "Музейні гостини".

Магазин "Добрий господар" - офіційний дилер продукції ТМ STIHL
x