Пила, магазин садової техніки Рівне | Офіційний дилер STIHL

Простатит — чому виникає та як лікувати

Простатитом називають запалення передміхурової залози, яке зазвичай супроводжується болем, дискомфортом в тазовій ділянці та порушенням сечовипускання. Хвороба негативно впливає на якість сексуального життя та може викликати безпліддя. Своєчасне лікування протизапальними препаратами, такими як Диклофенак, антибіотиками різних груп, альфа-адреноблокаторами та іншими лікарськими засобами дозволить надовго забути про цю проблему.

Простатит

ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ ХВОРОБИ

Простатит може бути як інфекційним, так і неінфекційним. Інфекційний простатит виникає через наявну венеричну хворобу. Неінфекційний простатит може виникнути при застійних явищах у тазовій ділянці. Спровокувати початок хвороби можуть:

  1. наявність інфекції в організмі;
  2. періодичні закрепи;
  3. венеричні хвороби;
  4. ослаблення імунітету;
  5. хронічний стрес;
  6. переохолодження;
  7. низька фізична активність;
  8. наявність хронічних супутніх хвороб;
  9. порушення сну;
  10. травматизація органів, що знаходяться в ділянці тазу;
  11. наявність шкідливих звичок;
  12. переривання статевого акту або неповна еякуляція;
  13. нерегулярність сексуального життя;
  14. безладність інтимного життя.

Отже, перелічені вище фактори ризику згодом можуть викликати простатит.

ЯК ЗАПІДОЗРИТИ ПАТОЛОГІЮ

Хворі на простатит можуть скаржитись на лихоманку, почастішання та болісність сечовипускання. Сеча виділяється важко та невеликими порціями. Біль може віддавати в поперек та криж. Під час сечовипускання хворі відчувають свербіння та печіння, стають втомленими та знервованими. Відсутність лікування або його некоректне призначення може призводити до хронізації процесу.

лікування простатиту

ЛІКУВАННЯ ХВОРОБИ

У лікуванні простатиту застосовують як консервативну терапію, так і оперативні втручання. Лікарем можуть призначатися наступні лікарські засоби:

  1. Антибіотики. Зазвичай використовують препарати з групи фторхінолонів та макролідів.
  2. Протизапальні засоби. Наприклад, призначаються Диклофенак, Кетотифен, Індометацин.
  3. Блокатори адренорецепторів типу Альфа-1.

Щоб терапія простатиту була максимально ефективною, хворим рекомендується повністю виключити з раціону гострі страви та відмовитись від алкоголю. У випадках, коли пацієнт очевидно знервований або страждає на розлади сну, лікар може призначати заспокійливі медикаменти. Якщо проведена консервативна терапія не дала тих результатів, що очікувалися, призначається хірургічне втручання. Також такий метод лікування обирають при виникненні аденоми простати. Виконують трансуретральну резекцію передміхурової залози (видалення пошкоджених тканин і збереження передміхурової залози) або простатектомію (видалення простати).

 

 

Пила, магазин садової техніки Рівне
x