Котон Стиль (Koton Style) – пошиття спецодягу | Рівне

Вибираємо постільну білизну

Яку постільну білизну вибрати – питання серйозне, адже мова йде про наш щоденний комфорт, настрій та здоров'я. Перш ніж купити комплект білизни, який сподобався, необхідно звернути увагу на матеріал, з якого білизна була пошита: склад тканини, фактуру.

ВИБІР ТКАНИНИ ДЛЯ ПОСТІЛЬНОЇ БІЛИЗНИ

Особливе місце у виробництві білизни займає бавовна. Її легко прати, вона стійка до зношування, добре тримає забарвлення. З бавовни роблять різноманітні матеріали, деколи з абсолютно різними властивостями.

Сатинова білизна робиться з крученої нитки. Міцне, легке, приємне на дотик полотно пропускає повітря та добре вбирає вологу. Майже не мнеться. У порівнянні з іншими тканинами з бавовни сатин недешевий, але така білизна прослужить довго.

Вибір тканини для постільної білизни

Білизна з бязі практично довговічна, добре витримує прання і зберігає забарвлення. Але ця тканина рідкісного плетіння, тому швидко втрачає вигляд. Перевага – низька ціна.

Ситець – знайома всім бавовняна тканина, з якої шиють недорогі комплекти. Недолік – після декількох прань починає зношуватись.

Постільна білизна з бязі та ситцю

Ранфорс – бавовняна тканина з особливим переплетенням. Гігієнічна, довговічна, відмінно зберігає кольори. Ранфорс надзвичайно приємний для шкіри, здатний «підлаштовуватися» під температуру навколишнього середовища: влітку дарує прохолоду, взимку – тепло. Білизна з нього довго зберігає охайний вигляд.

Постільна білизна з ранфорсу (бавовняна тканина)

Батист – найтонше бавовняне волокно, напівпрозоре та легке. Занадто швидко втрачає вигляд після прання, тому його використовують для урочистих спальних комплектів.

Фланель – бавовняна тканина з ворсом. Дуже добре підходить для дитячого ліжка або зимового комплекту.

Постільна білизна з фланелі

Полікотон – тканина, що поєднує бавовну і синтетику. Це яскраві веселі кольори, легкий догляд, довговічність і низька ціна. Але синтетика зовсім не "дихає", тому спати на ньому не комфортно.

Ще постільну білизну шиють сьогодні з тих матеріалів, що використовувалися багато століть назад. Правда деякі з них стали тепер виглядати по–новому.
Шовк – шикарна, блискуча, гладка тканина – холодить шкіру влітку, зігріває взимку. Незручність у тому, що матеріал занадто слизький, простирадло може легко сковзнути з ліжка. Але найкращий та найдорожчий японський шовк позбавлений цього мінуса.

Постільна білизна з шовку – шикарна, блискуча, гладенька

Льон – добрий варіант для спекотних днів: тканина чудово дихає та вбирає вологу. Льняне полотно завжди виглядає стильно. Недоліком матеріалу є те, що він легко мнеться, його важко прасувати.

НЕОБХІДНІ РОЗМІРИ ДЛЯ БІЛИЗНИ

Перш ніж купити постільну білизну необхідно ретельно проміряти ковдру і ширину ліжка. Простирадло повинна бути на 20 – 30 см ширше матраца. Підковдра буде відмінно сидіти, тільки якщо її розміри перевищать розміри ковдри на 5 см. Наволочки вибирають в залежності від форми подушки, вони бувають як квадратні, так і прямокутні.

ДИЗАЙН ПОСТІЛЬНОЇ БІЛИЗНИ – ДЛЯ КОМФОРТУ ТА КРАСИ

Головне призначення білизни – це здоровий, міцний сон. Тому білизна агресивних кольорів в спальні зовсім ні до чого. Кольорова гама повинна заспокоювати нервову систему. Для багатьох улюбленою залишається саме біла постільна білизна. Така класика виглядає гармонічно у будь-якому інтер'єрі. Що стосується різнобарвних комплектів, їх підбирають під настрій або загальне облаштування спальні. Для дітей – яскраві та веселі, з мультперсонажами, природними та космічними сюжетами. Спокійні, сімейні люди зазвичай вибирають пастельні відтінки та легкий орнамент. Романтичні натури – білизну з мереживами.

Котон Стиль (Koton Style) – виготовлення спецодягу, корпоративного робочого одягу | Рівне
x