Види та особливості електричних грилів

Любите смакувати рибою, м’ясом, овочами гриль, але можливість вибратися на природу випадає нечасто? Готувати такі смаколики сьогодні можна навіть у квартирі. Достатньо мати вдома потрібні продукти й техніку.

Бажаєте придбати побутовий прилад, але не знаєте, на що звернути увагу під час вибору? Наші поради допоможуть купити електричний гриль, який задовольнить усі ваші потреби.

електричний гриль

ЯКИМИ БУВАЮТЬ ПРИЛАДИ

За типом встановлення техніка буває настільною, підлоговою, вбудованою. За способом використання електрогрилі поділяють на два види.

КОНТАКТНІ МОДЕЛІ

На вигляд — це прямокутна або округла решітка на ніжках. Підходять користувачам, які не бажають пускати процес на самоплив.

Обсмажування страв відбувається на рельєфній керамічній поверхні, яка попередньо добре розігрівається. Готові шматочки мають характерні рисочки.

Односторонні контактні грилі іноді потребують перевертання продуктів. Вони дають змогу спостерігати за процесом підсмажування м’яса, риби, овочів. Пательня може мати рівну частину і вкриту візерунками. У деяких моделях є місце для приготування млинців.

У двосторонніх приладах нижня платформа накривається відкидною кришкою. Продукти підсмажуються рівномірно завдяки щільному стисканню їх гарячими пластинами.

До окремої групи відносять комбіновані прилади. Це техніка, що дає можливість користувачам вибирати спосіб приготування страви:

  • відкинувши кришку;
  • закріпивши її фіксатором у певному положенні.

БЕЗКОНТАКТНІ ВАРІАНТИ

Конструкція таких приладів відрізняється від попередніх моделей. Вони мають камеру, всередині якої можна смажити продукти, насаджені на шпажки або вертел.

Перевагою безконтактних приладів є можливість готувати здорову їжу. Адже під час процесу не використовуються жири, продукти не контактують із поверхнями. До того ж готове м’ясо виходить на смак не гіршим, ніж приготоване під час пікніку на вогні.

Безконтактні грилі поділяють на такі підвиди:

  1. Планетарні. Поміщені в кошики продукти розташовуються на нагрівальному елементі та обертаються в протилежний від основи бік. Такі моделі більше підходять для професійного використання.
  2. Карусельні. За конструкцією нагадують попередні. Але обертанню піддається тільки кошик.
  3. Шампурні. Мають вигляд шашличниці. Щоб приготувати продукти, їх потрібно нанизати на вертел, який у грилі обертатиметься навколо своєї осі.
  4. Саламандра. Підходять для обсмажування та розігрівання їжі. Виконаний із загартованого скла корпус дає змогу спостерігати за тим, що відбувається всередині приладу.

КОРИСНІ ФУНКЦІЇ, ЯКІ СПРОЩУЮТЬ ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОГРИЛІВ

Виробники оснащують свою техніку різними опціями. Залежно від моделі, вона може бути з:

  1. Індикатором нагрівання. Підкаже, коли пательня нагріється до потрібної температури.
  2. Функцією автовимкнення. Не дасть забути, що прилад потрібно відключити.
  3. Датчиком ступеня прожарювання. Ви можете приготувати м’ясо на свій смак. Завдяки датчикам, час приготування приладом буде підібрано автоматично.

Маючи вдома електрогриль, ви зможете урізноманітнити щоденне меню новими стравами.

 

x