АБН ЦЕНТР (ABN CENTER) – купити робочі рукавиці оптом | Рівне

Кілька причин визначити концентрацію вітаміну В12 у крові

Вітамін B12 – це речовина, яка приймає участь у величезній кількості процесів в організмі. Зокрема вітамін сприяє перетворенню клітин еритроцитів на гемоглобін, покращує процес кровотворення. Якщо вітамин в12 має низьку концентрацію, зазвичай діагностують анемію, яка пов'язана зі зростанням клітин, які безконтрольно поділяються, проте не перетворюються на гемоглобін.

вітамин в12

ПОКАЗАННЯ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ АНАЛІЗІВ НА ВІТАМІН B12

Зазвичай таке дослідження призначається новонародженим дітям, з вродженими аномаліями та низькою вагою. Доведено, що введення комплексів вітамінів, зокрема B12, сприяє швидкому набору маси, а також відновленню організму хворих дітей, недоношених малят.

В яких випадках потрібно здавати аналіз крові на вітамін В12:

  • Після операції на шлунку або кишківнику. При деяких захворюваннях кишківника, вітаміни не засвоюються повністю, а виходять у незмінному вигляді.
  • Після пологів, коли фіксується величезна втрата крові, а препарати з залізом не дають бажаних результатів. У таких випадках гемоглобін знаходиться на критичному рівні, а породілля погано себе почуває.
  • При дотриманні вегетаріанської дієти. Головним джерелом вітаміну B12 вважають яйця та їжу тваринного походження, зокрема це червоне м’ясо. Люди, які дотримуються вегетаріанства, повинні додатково вживати вітамін B12.

НАСЛІДКИ ДЕФІЦИТУ ВІТАМІНУ В12 В ОРГАНІЗМІ

Якщо суттєвий період часу людині не вистачає вітамінів групи B, це може суттєво зменшити концентрацію гемоглобіну та позначитися на загальному аналізі крові. При недостатній кількості вітаміну B12, хімічні реакції в організмі відбуваються не до кінця. Тому стінки кровоносних сосудів стають пористими та мають шорстку структуру. Через це на судинах налипає величезна кількість холестерину, що провокує утворення тромбів та може стати причиною тромбофлебіту, тромбоемболії, а також інсульту.

Це дуже важливий компонент, який суттєво впливає на засвоєння фолієвої кислоти. Тому у комплекси вітамінів для вагітних досить часто включають вітамін В12, бо без нього неможливе засвоєння важливих компонентів, які потрібні для розвитку дитини. У такому випадку досить часто можуть діагностуватися патології, які пов’язані з внутрішніми органами дитини.

Для проведення дослідження, потрібен відбір венозної крові, яку здають натщесерце, тобто до прийому їжі. Дозволяється вживання води. Перед забором крові потрібно попередити лікаря про прийом препаратів, які ви вживаєте. Позначаються на концентрації вітаміну B12 препарати від злоякісних новоутворень. Зменшити концентрацію цього компоненту можуть сорбенти, які призначають при отруєнні.


 

АБН ЦЕНТР (ABN CENTER) – купити герметики, робочі перчатки, батарейки | Рівне
x