Пила, магазин садової техніки Рівне | Офіційний дилер STIHL
Рівне, вул. Василя Червонія (Гагаріна), 39

Захист від неякісної електроенергії

Сучасний світ важко уявити без великої кількості побутової техніки та електроніки. Найчастіше більшість електроприладів в наших будинках і квартирах досить дорогі. Основна частина з цих електроприладів чутливі до перепадів напруги. Стрибки напруги здатні миттєво привести до виходу з ладу техніки, і можуть виявитися справжнім стихійним лихом. Особливу незручність нестабільна подача електроенергії може доставити власникам будинків з автономними системами тепло- і водопостачання, охоронними системами. Вихід з ладу даного обладнання через нестабільну напругу може викликати серйозні наслідки.

Уникнути неприємних наслідків, пов'язаних з коливанням напруги допоможе побутовий стабілізатор напруги.

Стабілізатори напруги являють собою пристрої, призначені для забезпечення споживача якісним електропостачанням, незалежно від коливань і перешкод в первинній мережі. Використовуються для підключення комп'ютерів, оргтехніки, побутової техніки, систем охорони та управління автоматики опалювальних котлів, для стабілізації напруги в електромережах дачних будинків, міських квартир та офісів. Побутовий стабілізатор легко врегулює перепади напруги і убезпечить роботу вашої побутової техніки.

Стабілізатор напруги для офісу, квартири, дачі та будинкуСтабілізатор напруги для офісу, квартири, дачі та будинкуСтабілізатор напруги для офісу, квартири, дачі та будинку

Стабілізатори можуть відрізнятися за кількістю одночасно підключених фаз, потужністю, принципом стабілізації (роботи), конструктивним виконанням та іншими особливостями.

ОДНОФАЗНІ ТА ТРИФАЗНІ СТАБІЛІЗАТОРИ НАПРУГИ

Однофазні стабілізатори застосовуються, якщо підведено тільки однофазну напругу або підведено трифазну напругу і для кожної фази встановлений окремий однофазний стабілізатор напруги 220 В. Однофазні стабілізатори "ЕЛІМ Україна" відрізняються високою якістю і ККД. Вони повною мірою забезпечують захист побутової та іншої електротехніки.

Найбільш часто однофазні стабілізатори застосовуються для напруги 220 вольт мережі змінного струму частотою 50/60 герц для забезпечення якісною електроенергією в основному побутової техніки з однофазним живленням.

Трифазні стабілізатори напруги торгової марки "ЕЛІМ Україна" призначені для стабілізації напруги насамперед в 3-х фазних промислових мережах. Якщо при оснащенні об'єкту технікою є хоча б один пристрій або прилад з трифазною схемою підключення, необхідно вибрати трифазний стабілізатор.

Стабілізатори напруги електромеханічні, прецизійні та релейного типу

Електромеханічні стабілізатори напруги найбільш популярні та доступні за ціною. В конструкції використовується механічний принцип стабілізації напруги. Основними компонентами є автотрансформатор, електродвигун та система управління двигуном. Такі стабілізатори дозволяють безперервно і плавно регулювати вихідну напругу. Даний тип стабілізатора відрізняється відносно більшим часом спрацювання, шумністю в роботі, необхідністю періодичного сервісного обслуговування.

До переваг можна віднести:

  • форма вихідної напруги повторює форму напруги на вході
  • високий ККД
  • високоефективний захист від перевищення або зниження вхідної напруги
  • широкий діапазон регулювання (150 – 250 В)

Ферорезонансні (магніторезонансні) прецизійні стабілізатори напруги гарантують високу якість електропостачання і високу швидкість спрацювання, але суттєво дорожчі. Використовуються з метою забезпечення захисту та стабільної роботи дорогого та високоточного електрообладнання: медичного, промислового, комп’ютерного устаткування. В конструкції ферорезонансних (магніторезонансних) стабілізаторів напруги 220 В відсутні механічні елементи, а система побудована на основі використання ефекту ферорезонансу напруги в контурі трансформатор – конденсатор, який забезпечує безперервне регулювання вихідної напруги. Головним недоліком цих стабілізаторів напруги є ціна.

Переваги очевидні:

  • висока точність відпрацювання номінальної напруги на виході
  • висока стійкість
  • швидкий час спрацьовування
  • високий ККД
  • виконані на основі феррорезонансного ефекту
  • вихідний сигнал – чиста синусоїда
  • відсутність рухомих частин
  • плавне регулювання

Стабілізатори напруги релейного типу проміжний варіант по якості електроживлення та ціновій пропозиції. Призначені для забезпечення якісного електропостачання в побуті і промисловості електроспоживачів. Стабілізатори напруги використовуються разом з системами гарантованого електропостачання на об'єктах і в випадках, де часті проблеми з рівнем напруги (віддаленість від трансформатора або підстанції, з частими змінами напруги в широкому діапазоні). В конструкції використовується велика кількість комутаційних елементів, що в цілому знижує надійність системи.

Основні переваги:

  • багатофункціональний світлодіодний дисплей з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом
  • форма вихідної напруги – чиста синусоїда, без спотворень
  • широкий діапазон вхідної напруги (100 – 260 В)
  • мінімальний час регулювання напруги на виході
  • швидкий час спрацьовування

ДЕ КУПИТИ І ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ СТАБІЛІЗАТОР НАПРУГИ

З питань придбання стабілізаторів напруги звертайтеся в компанію "СВ Альтера-Рівне" за адресою м. Рівне, вул. Гагаріна, 39.

Більш детально можна дізнатись на сайті elim.com.ua або за тел. (0362) 46 0535, (067) 891 1105, (063) 079 0003, (050) 18 222 16.

Пила, магазин садової техніки Рівне
x