Пила, магазин садової техніки Рівне | Офіційний дилер STIHL

Що робити, щоб смартфон якнайдовше не розряджався

Війна росії з Україною показала, наскільки важливо бути у всеозброєнні до її наслідків у всіх сенсах. І навіть якщо українці перебувають далеко від лінії вогню, ракетні удари по всій території країни спричиняють пошкодження електромереж та, як наслідок – викликають відсутність електропостачання. Щоб не опинитися цілковито без зв’язку, або хоча б якомога довше зберегти заряд батареї смартфона – ознайомтеся з нашими порадами.

зберегти заряд батареї смартфона

ПРАКТИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Безперечно, найкраще було б вимкнути телефон на час відсутності чи перебоїв у подачі електроенергії, проте лишатися абсолютно відмежованим від подій сьогодні не можна. Тим паче, що в багатьох саме на смартфони встановлено додаток Тривога. Що робити в такому випадку:

  1. Вимкніть функції, що не потрібні: NFC, GPS, Bluetooth тощо.

  2. Знизьте до мінімуму вмикання екрана та перегляд соцмереж.

  3. Увімкніть енергоефективні налаштування телефона: наприклад, нічний режим, низьку яскравість, зменшіть частоту оновлень.

  4. Програми, які дуже активно споживають заряд батареї, краще взагалі видалити – звичайно, якщо вони не є важливими. Для перегляду рівня споживання заходимо в «Налаштування», а потім – в «Батарея» та «Використання батареї».

  5. Варто вимкнути функції синхронізації програм, а також автоматичне оновлення та завантаження. Це робиться таким шляхом. В андроїдах: «Налаштування» – «Акаунти та синхронізація». В айфонах: «Параметри» – App Store – «Оновлення програм».

В меню останніх використовуваних програм можна також закрити непотрібні, залишити лише надважливі – Дзвінки, сигнал «Тривога», повідомлення. Вібрацію та розпізнавання голосових команд також краще вимкнути.

Зробіть над собою зусилля та задля збереження заряду батареї відмовтеся на цей час від ігор та переглядів відео. За наявності у смартфоні двох сім-карт одну, якою ви не користуєтеся часто, краще відключити в налаштуваннях. Крім переліченого, можна також увімкнути режим екстреної економії енергії.

Якщо заряду батареї критично мало, можна встановити режим польоту та заздалегідь подбати про додатковий вид зв’язку (стаціонарний телефон або кнопковий).

Потурбуйтеся про альтернативне джерело – наприклад, повербанк, і намагайтеся тримати його зарядженим. Якщо ж ви впевнені, що зв’язок може зникнути надовго – домовляйтесь заздалегідь про час та місце зустрічі з близькими людьми на такий можливий випадок. Завчасно випишіть на листочок найважливіші телефони близьких людей, якщо ви їх не знаєте напам’ять. Заряджайте свій телефон за будь-якої нагоди, навіть найменшої. 

Якщо ваш телефон вже застарілої моделі, можливо, найкращим рішенням буде замінити його на новий, і зробити це можна онлайн, не виходячи з дому – на сайті магазину Allo, де дуже великий вибір смартфонів.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам зберегти ресурс мобільного телефона та дозволять користуватися ним значно триваліший час.

 

Пила, магазин садової техніки Рівне
x