СОМ бетон – бетон, пісок, щебінь з доставкою, ціна | Рівне

Як наносити антисептик для рук

Як наносити антисептик для рук

Ви обрали найкращий антисептик та закупили його в достатній кількості. Ви − на вірному шляху. Дотримуючись заходів безпеки ви суттєво підвищуєте свої шанси зберегти здоров'я. Проте не достатньо придбати найкращий засіб. Потрібно ще й правильно його використовувати. Ми розповімо вам, як це робити.

Ми ведемо мову тільки про засоби, зроблені на основі етилового спирту. Саме їх вважають найефективнішими та найбезпечнішими.

Просте правило для всіх

Торкнувся будь-якої підозрілої поверхні − оброби руки антисептиком. Маєш хоч найменший сумнів? Оброби руки. Забув, чи вже наніс розчин, чи ще ні? Нанось антисептик ще один раз. Тільки так можна вберегтись від зараження.

Люди забувають користуватись антисептичним розчином або ж наносять його на шкіру рук не рівномірно. Саме тому на пляшечці написано, що "ефективність розчину становить 99%". Цей один відсоток виробники списують не на якість власної продукції, а на забудькуватість користувачів.

Тому, якщо ви правильно та вчасно використовуєте засіб, ви тим самим підвищуєте його ефективність.

Користуйтесь ним якомога частіше. Робіть це таким чином:

  1. Витисніть з пляшки приблизно 5-6 мл антисептика на розкриту долоню.
  2. Розітріть рідину по всій поверхні шкіри рук. Робіть ті самі рухи, що й при митті рук під струменем води.
  3. Переконайтесь, що розчин потрапив на всю поверхню шкіри. Якщо залишились сухі ділянки − повторіть процедуру.
  4. Ні в якому разі не витирайте руки та не струшуйте їх. Етиловому спирту потрібен час для того, щоб знешкодити хвороботворні організми. Не хвилюйтесь, руки стануть повністю сухими через дві-три хвилини.
  5. Якщо ви використовуєте антисептичний розчин із вмістом гліцерину, вам не потрібно хвилюватись про висихання та розтріскування шкіри. В іншому випадку змащуйте шкіру рук зволожувальним засобом не рідше, ніж два рази на добу.

Як привчити дітей до гігієнічних процедур

Це, мабуть, найскладніше завдання. Діти не люблять робити щось, що їм не зрозуміло, не приносить радості або є нецікавим. Тому краще перетворити гігієнічні процедури на гру. Вигадайте щось на зразок "війни з бактеріями". Поясніть, для чого саме потрібно наносити антисептичний розчин на руки.

Головне − власний приклад. Обов'язково акцентуйте на тому, що й ви використовуєте антисептик. Та не пробачайте собі забудькуватості.

Поради для старшого покоління

У людей пенсійного віку теж виникають труднощі з використанням антисептика. Не потрібно на них ображатись за це чи сваритись. Просто забезпечте їх достатньою кількістю розчину та розкажіть, як саме, де та коли його використовувати.

Простий рецепт приготування антисептика в домашніх умовах

Ефективний спиртовий розчин можна готувати в домашніх умовах. Це підтверджує навіть ВООЗ. Вам потрібно 833 мл етилового спирту на 1 літр готової рідини. Більша концентрація не потрібна. Рекомендують також додати не менше 41,7 мл перекису водню, 14,5 мл гліцерину.

Спирт можна використовувати звичайний, навіть харчовий.

Джерело – https://spirt-opt.site

СОМ бетон – завод-виробник бетону | Рівне
x