ТахоСервіс-Рівне – встановлення, калібрування, ремонт та реставрація тахографів | Рівне

Ремонт форсунок: коли потрібен та як проводиться

На сучасних моделях автомобілів встановлюють дизельні двигуни. Паливна система такої установки складається з кількох складових, у тому числі форсунок, що забезпечують впорскування робочої рідини до камери з високою температурою. Через постійну роботу в екстремальних умовах інжектори часто виходять із ладу.

Якщо системи або деталі автомобіля працюють некоректно, не варто відкладати візит до автосервісу. Поломка однієї запчастини призводить до некоректної роботи та швидкого зношування інших. Фахівці TurboSTO проводять безкоштовну діагностику на спеціальних стендах, щоб правильно визначити поломку, знайти й ефективно усунути причини.

TURBOSTO (ТУРБОСТО), АВТОСЕРВІС

ЯКІ ОЗНАКИ НЕСПРАВНОСТІ ФОРСУНОК

Ці деталі розраховані на довготривале використання, тому мають великий робочий ресурс і стійкі до зношування. Проте з різних причин вони виходять із ладу раніше, ніж передбачено виробником. Ремонт форсунок у Рівному тут https://turbosto.com.ua/ua/remont-forsunok-rivne/ проводиться, коли водій відмічає некоректні зміни в роботі транспортного засобу.

Серед головних ознак – значна втрата тяги та проблеми із запуском двигуна і його роботою на холостому ході (якщо з акумулятором і стартером усе гаразд). Діагностика знадобиться й у випадку появи сизих або чорних вихлопів, нетипових шумів, неприємного токсичного запаху в салоні. Буває, що у випадку несправності форсунок на приборній панелі горить індикатор Check engine.

Простіше не допускати подібних проблем, ніж потім звертатися до фахівців для усунення поломок. Щоб уникнути проблем із форсунками, слід вибирати якісне паливо, адже прагнення заощадити може обернутися значними витратами на ремонт у майбутньому. Перед поїздкою потрібно завжди перевіряти, чи заповнений бак – їздити тоді, коли паливо майже «на нулі», не рекомендується.

ЕТАПИ РЕМОНТУ ФОРСУНОК НА TURBOSTO

Щоб точно встановити поломку й визначити причини, потрібно провести комп’ютерну діагностику. Для цього використовують сучасне обладнання, яке завжди показує точні результати. Перевірити роботу інжекторів можна тільки на спеціальному стенді, устаткуванні, що відтворює режим функціонування деталей з імітацією реальних умов. Дані зчитують за допомогою спеціальних датчиків, а потім порівнюють із нормативними.

У процесі перевірки форсунок користуються тест-планами, щоб визначити відхилення. Комплекс ремонтних робіт визначають залежно від характеру та складності поломки, проте в більшості випадків послідовність приблизно однакова:

  • форсунку демонтують та чистять від забруднень. Після цього потрібно її розібрати й візуально оглянути для визначення реального стану;
  • комплектуючі проходять очистку, для цього використовують ультразвукову ванну;
  • замість пошкоджених комплектуючих встановлюють нові – на СТО беруть тільки сертифіковані, які підходять до конкретної марки й моделі автомобіля. На цьому етапі також знадобиться заміна ущільнювачів;
  • інжектор збирають, а потім перевіряють на стенді. Повторна діагностика допоможе визначити ефективність проведених робіт.

Якщо вдалося повністю відновити працездатність агрегату, його встановлюють на двигун. Для виконання усіх процедур знадобиться не тільки спеціальне обладнання – потрібні фахівці з професійними навичками. Саме такі працюють у мережі TurboSTO, де здійснюють ремонт не тільки форсунок, а й турбін, паливних насосів легкових, вантажних автомобілів, спецтехніки.

У випадку несправності інжекторів потрібно оперативно звертатися до автосервісу для діагностики та відновлення. За наявності спеціального устаткування фахівці проведуть усі необхідні роботи й замінять зношені комплектуючі на нові.

 

ТахоСервіс-Рівне, тахографи - сервіс та ремонт | Рівне
x