Магазин професійної моторної техніки "Добрий господар" є офіційним дилером продукції ТМ STIHL в Рівному та Рівненській області

Як добрива підвищують стійкість рослин до стресових умов?

У наш час земельні ресурси стають все більш обмеженими, тому аграрії активно шукають шляхи більш ефективного використання наявних ґрунтів та збільшення врожайності культур. Зокрема, мінімізувати вплив стресових факторів на рослини в період активного росту. Про те, як це зробити, та як тут допомагає міндобриво Нітроамофоска, поговоримо в нашій статті. Підготували для вас багато корисної інформації.

міндобриво Нітроамофоска

ЩО ТАКЕ СТРЕСОВІ УМОВИ ДЛЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР?

Під терміном “стресові умови” слід розуміти будь-які умови, які призводять до змін в життєдіяльності рослин. Сюди належать низькі або високі температури, посуха, недостатнє або надмірне поливання, нездатність до засвоєння добрив тощо.

Саме стресові умови можуть суттєво впливати на ріст та розвиток культур, а також на врожайність. Завдання аграрія — ці фактори мінімізувати. Найбільш ефективним способом зробити це є використання правильних добрив. Внесення мінеральних добрив має наступні переваги для сільськогосподарських культур:

  • швидке засвоєння рослинами;
  • підвищення рівня врожайності;
  • універсальність використання для різних культур — від овочів до ягід та зернових;
  • додатковий захист від широкого спектра хвороб, шкідників;
  • зручне використання — розведення, внесення. 

Одним з найбільш популярних добрив на нашому ринку є “Нітроамофоска-М” від українського виробника “Тетра-Агро”. Розглянемо, які переваги воно забезпечує для вирощування врожаю.

ЯК ПРАЦЮЄ "НІТРОАМОФОСКА-М"?

Нітроамофоска-М — це комплексне мінеральне добриво, яке містить азот, фосфор та калій у стабільній формі, що забезпечує їх ефективне використання рослинами.

Кожен з компонентів має важливе значення для розвитку рослин. Азот — для формування зелені маси та підвищення врожайності, фосфор — для розвитку кореневої системи та стійкості до стресів, а калій — для формування плодів, поліпшення якості врожаю та збільшення стійкості до хвороб.

Нітроамофоска-М містить фосфор, азот у формі нітратної та аміачної,  калій у формі хлоридної та сульфатної. Це забезпечує рослинам необхідну кількість поживних речовин протягом усього вегетаційного періоду.

Нітроамофоска-М застосовується для додаткового живлення рослин під час посіву, підживлення вегетуючих рослин у різних стадіях розвитку, а також для підготовки до збирання врожаю. Добриво можна використовувати як для внесення під корінь, так і для підживлення листя.

Нітроамофоска-М є ефективним добривом, яке містить всі необхідні елементи живлення, дозволяє підвищити врожайність та якість врожаю різних культур. Проте, перед використанням добрива необхідно ознайомитися з інструкцією та дотримуватися рекомендацій щодо дозування та застосування.

 

Магазин "Добрий господар" - офіційний дилер продукції ТМ STIHL
x