Магазин професійної моторної техніки "Добрий господар" є офіційним дилером продукції ТМ STIHL в Рівному та Рівненській області

Що таке мікрофон з формуванням променя і чи потрібен він для ігор

Якщо ви любите грати в комп'ютерні ігри, то напевно знаєте, яким важливим є хороший зв'язок з вашими товаришами по команді. Адже від того, наскільки чітко та своєчасно ви можете передати інформацію, залежить успіх стратегії та результат битви. Але не завжди вдається забезпечити якісний звук під час спілкування в іграх. Шуми навколишнього середовища, погана акустика кімнати, низька якість мікрофона — усе це може заважати вашому голосу доходити до співрозмовників. Розбираємося в можливостях мікрофона з формуванням променя.

геймерські навушники

ЯК ПРАЦЮЄ МІКРОФОН ІЗ ФОРМУВАННЯМ ПРОМЕНЯ

Це пристрій, який використовує кілька елементів для захоплення звуку з певного напрямку та придушення шумів з інших напрямків. Він випускається як окремий гаджет або встановлюється в геймерські навушники. Такий мікрофон може автоматично визначати положення джерела звуку та направляти на нього свій «промінь», тобто посилювати його сигнал і виділяти його з фону. Це дає змогу отримувати чистий і ясний звук навіть у галасливій обстановці або при великій відстані.

Мікрофон з формуванням променя зазвичай складається з декількох елементів, розташованих на одній платформі або корпусі. За допомогою алгоритму обробки звуку, ці елементи об'єднуються в один віртуальний мікрофон зі змінною діаграмою спрямованості. Таким чином, пристрій може адаптуватися до різних умов і фокусуватися на потрібному звуковому джерелі.

СПРЯМОВАНІ МІКРОФОНИ VS МОДЕЛІ З ФОРМУВАННЯМ ПРОМЕНЯ

Ви можете запитати: а в чому ж відмінності від односпрямованих пристроїв? Хіба мікрофони не роблять те ж саме — вловлюють звук з одного напрямку та пригнічують з інших? Так, у принципі, так воно і є. Але є кілька відмінностей, які роблять модель з формуванням променя більш просунутою та зручною у використанні:

  1. Модель може змінювати свою діаграму спрямованості залежно від положення джерела звуку. Це означає, що мікрофон може стежити за рухом мовця та завжди направляти на нього свій «промінь». 
  2. Пристрій може пригнічувати шуми не тільки з бічних і задніх напрямків, а й з переднього. Це корисно, якщо перед вами є якісь галасливі об'єкти, наприклад, кулер комп'ютера або телевізор.

Ці особливості дають перевагу в ситуаціях, коли можливостей спрямованого мікрофона буде недостатньо. 

У ЯКИХ ВИПАДКАХ ВАМ ПОТРІБЕН МІКРОФОН ІЗ ФОРМУВАННЯМ ПРОМЕНЯ

Як ми вже говорили, мікрофон із формуванням променя не є обов'язковим атрибутом для всіх гравців. Але він може бути корисним за певних умов:

  1. Коли ви граєте в галасливій обстановці. Шум машин, сусідів, домашніх тварин або навіть вашого ж комп'ютера може заглушати голос і заважати співрозмовникам чути вас. Варіант з формуванням променя пригнічуватиме всі зайві звуки та виділятиме тільки ваш голос.
  2. Коли ви використовуєте ігрові навушники для дзвінків і спілкування. Ви можете зняти гарнітуру та поставити її на стіл, увімкнути динаміки та розмовляти з чудовою якістю аудіо. Мікрофон із формуванням променя дасть вам змогу вільно переміщатися кімнатою.

Якщо ви віддаєте команди своїм товаришам по службі, спілкуєтеся по ZOOM або виступаєте як гість на подкасті, модель з формуванням променя допоможе вам донести повідомлення без перешкод.

 

Магазин "Добрий господар" - офіційний дилер продукції ТМ STIHL
x