Магазин професійної моторної техніки "Добрий господар" є офіційним дилером продукції ТМ STIHL в Рівному та Рівненській області

Сонячні електростанції для власних потреб підприємства

Ми всі щось знаємо про сонячну енергетику, але цей напрямок бізнесу так швидко розвивається і змінюється, що тримати руку на пульсі стає все складніше. Тому – про найактуальніше на сьогодні із сфери відновлювальної енергетики.

СОНЯЧНА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ ПІД ЗЕЛЕНИЙ ТАРИФ ЧИ ВЛАСНЕ СПОЖИВАННЯ?

Як зменшити споживання електроенергії на підприємстві, не докладаючи  багато зусиль?

Останнім часом все, що говорилося про сонячні панелі ототожнювалося із зеленим тарифом. Це, звичайно, вигідний напрямок інвестування, але застосування сонячних панелей не обмежується лише зеленим тарифом, існує велика кількість інших технічних рішень.

Сонячні електростанції для підприємств

Одне з таких рішень – це сонячні електростанції для підприємств, коли СЕС використовується для забезпечення власних потреб і підприємство споживає із загальної мережі лише деяку частину від річної потреби в електроенергії. Сонячна електростанція здатна забезпечити до 70% потреб електроенергії підприємства.

Таким ефективним кроком ви зафіксуєте тариф на електроенергію для підприємства на рівні від 50 копійок за кВт/год на найближчі 25 років.

Подібна ідея вже реалізована на деяких українських підприємствах. Її досить просто втілити в життя, використовуючи вільні території підприємства (наземне розташування сонячних електростанцій) або дахи офісних та виробничих приміщень, логістичних складів, супермаркетів, автомийок, державних установ, шкіл, університетів.

Будівництво сонячних електростанцій для власного споживання пропонує компанія СмартЕко ТОВ – визнані фахівці в галузі сонячної енергетики.

Консультації за телефоном +380 (96) 696 3515
33001, Рівне, Україна, вул. Поповича, 11, оф. 303

Будівництво сонячних електростанцій для власного споживання

ДЕТАЛЬНО ПРОДУМАНИЙ І РОЗУМНИЙ БІЗНЕС

Якщо вас не переконали всі вищезгадані переваги, то рахуємо далі...
 

  • По перше, така станція обладнана спеціальним пристроєм, що запобігає перетоку електроенергії в мережі постачальника (ОблЕнерго) тому і штрафів за перетоки підприємство не отримує.
  • По друге, достатньо простий процес інтеграції такої сонячної електростанції в існуюче підприємство без необхідності оформлення ліцензії НКРЕ, як для зеленого тарифу.
  • По третє, така станція забезпечить для підприємства безкоштовну енергію. Сьогодні підприємства платять по 3 грн за кВт, і економія 1 кВт енергії буде заощаджувати 3 грн для підприємства. Це зовсім не далеко від вартості, яку б платила держава за зелений тариф – приблизно 3,6 грн за 1 кВт, хоча саме ця послуга обмежується 2030 роком. Термін окупності також дуже близький до зеленого тарифу і взагалі, таке рішення є досить далекоглядним для підприємств, бо дозволяє знизити собівартість кінцевої продукції шляхом здешевлення затрат на електроенергію для виготовлення цієї продукції.

Середні терміни експлуатації сонячних електростанцій 25-30 років і після окупності (5-7 років), вони забезпечуватимуть підприємство безкоштовною електроенергією, збільшуючи потужність та не втрачаючи на обслуговуванні обладнання.

Звісно, процес проектування такої станції вимагає високої кваліфікації і відповідного підходу. Компанія СмартЕко ТОВ з радістю Вам у цьому допоможе. Детальніше про проектування, встановлення і підключення мережевої СЕС.

Слідкуйте за свіжими пропозиціями на нашій сторінці у фейсбук

 

Магазин "Добрий господар" - офіційний дилер продукції ТМ STIHL
x