Міккі Брю (Mikki Brew) – крафтове пиво від пивоварні Волинський Бровар | Рівне

Крафтова революція пивоваріння

Третій за популярністю напій в світі – пиво. Лише води та чаю людство споживає більше. Хоча пивоваріння за свою історію зазнало безліч трансформацій, але незмінними складниками залишаються вода, солод та хміль. Останнім часом в світі дуже популярним стало крафтове пиво (craft beer).

Що таке крафт?

Формально, крафтовою вважається броварня невеликого розміру, що випускає пиво, зварене за класичними рецептами та технологією з додаванням в рецептуру  фруктів, ягід, трав та спецій.
В перекладі на українську мову дослівно craft beer – це ремісниче  пиво, тобто саморобне пиво.

В США  Американська асоціація Пивоварів визначила чіткі критерії крафтової пивоварні:

  • Пивоварня повинна бути малою (виробляти до 6 млн. барелів пива на рік). Мала пивоварня більш готова до експериментів та створення нових смаків. Масове виробництво – це не про крафтову броварню.
  • Пивоварня крафтового виробництва незалежна від інвестицій та акціонерів. Більше 75 повинні перебувати в її бузумовному розпорядженні. Власник крафтової пивоварні сам безпосередньо приймає участь у варіні пива та створенні нових сортів.
  • Пивоварня може використовувати солод та інші тільки натуральні добавки (фрукти, прянощі, трави, квіти). В процесі пивоваріння заборонено використовувати прискорювачі процесів виробництва.

Історія виникнення крафта

Поняття Craft beer народилося в США  1960-х роках (після відміни сухого закону), коли Мейтаг Фритц створив невелику броварню, на якій почав варити пиво за старовинними рецептами. В 1987 році журнал Асоціації броварів "The new brewer" вперше використав поняття "craft beer" як "броварня, що використовує ручне виробництво та майстерність пивовара для виробництва пивної продукції"
З того часу крафтове виробництво охопило всю Америку, перекинулось на Європу, а в наші часи захопило і Україну. 

Особливості крафтового пивоваріння

Крафтові пивоварні об'єднують пивоварів, які прагнуть поділитися своїм творінням з поціновувачами смачного та неординарного. Броварні постійно діляться своїми рецептами та особливостями виготування. Крафтові пивовари обміюються досвідом на пивних фестивалях. Вони хочуть якомога більше розповісти про свій унікальний продукт та здивувати не тільки клієта, а й колег по цеху.

Рецептура крафтового пива

Пошук нових смаків, експерименти з добавками та спеціями є основою крафтової броварні. Пивовар знаходиться постійно в творчому пошуку тому що стабільні смаки протирічять принципу крафта.

Філософія споживання

Крафтова пивоварня, крім пива має свій характер, своє обличчя, свою історію та свою місію. Виробництво крафта – це свідомий та відповідальний вибір всією командою пивоварні рецептів, складників, ідей та смаків. В результаті, весь процес пивоваріння поширюється не тільки на продукт, а і на всю ідеологію броварні. За крафтовою пивоварнею буде стояти не просто компанія, не просто бренд, а реальні люди, з якими бровар хоче поділитися своїм витвором, своїм новим смаком.

А як же справи у нас?

Поціновувачі пінного напою запевняють – у Рівному з крафтовим пивом все добре: його варять, з ним експериментують, його дегустують, адже тільки реальна жива людина зможе дати відповідь – "чи вдалося пиво?". І жодного таємного голосування не буде. З справді вдалим пивом, як і з будь якою "справжньою" річчю, все просто – його споживають "на УРА".
Одні з найкращих смаків і великий асортимент крафтового пива пропонує пивоварня ТМ "Волинський бровар" та запрошує всіх до крафтоманії.

Міккі Брю (Mikki Brew), пивні подарункові набори | Рівне
x