Антураж, центр інтер'єрного текстилю | Рівне

Як вибрати штори в спальну кімнату: ідеї, поради та тренди 2018 року

Підібрати текстиль до спальної кімнати – завдання не з легких. Штори повинні бути щільними, щоб не пропускати світло ззовні, і в той же час повинні відповідати вибраній кольоровій гамі. На щастя, асортимент тканин для драпірування вікон надзвичайно великий. Тому, перед тим як вирушати за покупкою, потрібно визначитись із тим які кольори та фактури вам потрібні, щоб отримати ідеальні штори для спальні.

Штори для сучасної спальні

Впевненим лідером уже кілька сезонів поспіль залишаються традиційні штори – прямі полотна з вертикальними складками від верху до низу. Такий варіант підходить для кімнати будь-якого розміру та форми. Крім того, вони візуально видовжують кімнату. Для кріплення можна обрати перекидні петлі чи люверси.

Варто звернути уваги також і на бамбукові рулонні штори, які чудово захищають від сонячного світла. Однак, варто врахувати, що вони підходять лише морського чи пляжного стилю.

Кольорова гама

Обираючи кольору гаму для штор, пам’ятайте головне правило: якщо стіни у кімнаті однотонні, то тканина може бути з малюнком, якщо на стінах є малюнок, то тканина повинна бути нейтральною.  Безпрограшним варіантом стануть білосніжні штори, які створять відчуття простору у кімнаті. У наших співвітчизників більшим попитом користуються бежеві відтінки.

У 2018 році на вершині моди будуть відтінки синього кольору, який сприятиме створенню приємної та розслаблюючої атмосфери. Проте не радимо вам використовувати цей колір, якщо у вас спальня на північній стороні.

Останні кілька сезонів у спальнях панує також і сірий. Популярність сірого пояснюється його універсальністю та нейтральністю. Штори сірого відтінку чудово пасують до будь-якого дизайну інтер’єру.

Незмінним учасником у декоруванні спалень залишаються темні штори: колір гіркого шоколаду, темного графіту, попелясто-чорний. Вони надійно зупиняють сонячне проміння і вносять контраст у інтер’єр.

Штори з прінтом

Зважаючи на те що сучасні дизайнерські тенденції диктують нам моду на однотонне оформлення стін, то штори з прінтом додадуть домашнього затишку в строгі інтер’єри спальні. У цьому сезоні будуть модні такі прінти:

  • Геометричні (широкі горизонтальні смуги та вузькі вертикальні)
  • Рослинні (квіткові орнаменти)
  • Етнічні мотиви (підходять для спальні в стилі кантрі)
  • Абстрактні.

З чим мають поєднуватись штори?

Фактура і кольорова гама штор повинні відповідати іншим предметам дизайну спальні. Найпростіший спосіб втілити це – використати текстиль для штор який гармонуватиме із оббивкою для узголів’я ліжка. Також ефекту можна досягнути якщо із тканини для штор пошити покривало для ліжка чи декоративні подушки.

Штори не лише для вікон

Текстиль можна використати для зонування простору для спальні у якій сплять діти різної статі чи різного віку. Ще одним альтернативним способом застосування текстилю є пошиття занавіски до вбудованого гардеробу. 

Схоже рішення можна застосувати якщо у вас спальня та вітальня – це одна кімната. Одне широке полотно чи два вужчих зможуть відділити спальну зону без втрати простору.  Крім того, таку ширму можна легко відсунути в сторону. 
Всі ці прості і разом з тим необхідні поради колектив центру Антураж втілить в безліч нових проектів для Ваших домівок.

Антураж – пошити штори, тюлі та гардини | Рівне
x